Välkommen till fam Nilsson/Waara

Alla inlägg under augusti 2009

Av Malin Nilsson - 15 augusti 2009 22:48

Fasen också jag håller på att bli förkyld=(

Nå bara jag inte smittar ner hela familjen är jag glad men man kan ju inte hålla sig från att pussas med dom...


Sitter och ser en film på tv och surfar samtidigt. Ungarna sover i sina sängar och jag ska snart också bege mig. Elsa har idag skitit,pissat och spytt på mig inom loppet av 5 minuter=) Härliga söta Elsa;-)

Men jag gillar henne lika mycket i alla fall!


Orkar inte skriva mer idag. Får bli mer imorgon..


Längtar efter dig Dawid!

Puss

Av Malin Nilsson - 14 augusti 2009 20:07

Ja den blir inte så lång eftersom det gick så himla fort men jag ska försöka mig på att skriva ner en;-)


7 dagar efter beräknat datum gick jag som vanligt och la mig på kvällen.

Jag tänkte som alla andra kvällar efter det beräknade datumet att nu kanske det sker inatt;-) Men när jag vaknar kl 8 på morgonen var jag lika besviken som dom andra mornarna. 8.30 sitter vi och äter frukost och jag känner att det börjar värka på nåt konstigt sätt i magen men jag ignorerar det eftersom det har kommit och farit sån värk hela tiden dom senaste dagarna. Så jag tänkte att det går snart över... Men det går inte över och jag tycker att dom blir lite starkare hela tiden så jag ringer min mor som är i stugan och berättar att jag har lite värkar men att dom säkert går över snart. Hon säger att hon skickar i land pappa så får han komma och hämta Lilja ifall att det skulle vara på g en bebbe. Dawid går ut och snickrar på altanen på nedervåningen och jag går och duschar medans Lilja leker på rummet. Efter duschen börjar värkarna komma så tätt så jag blev nästan rädd. Pappa kom och tog med sig Lilja till stugan och jag tänker att hur fasen ska jag få på mig nå kläder? Och framför allt att jag måste ju lägga mig ner och klocka värkarna. Jag ropar till Dawid innan jag går till sovrummet att han nog måste börja komma in nu för att vi måste nog snart åka.

Jag går till sängen och upptäcker till min förskräckelse att jag har 3 minuter mellan värkarna! Inte undra på att jag inte hann få på mig nå kläder och få gjort mig klar. Å int undra på att det kändes som att jag hade ont HELA TIDEN! Då hör jag mitt i alla hur Dawid på nedervåningen drar igång sågen!

Jag höll på å flippa och skrev ett meddelande på hans telefon som löd typ: Va fan är det du inte förstår? Vi måste åka NU! Då kom han till trappen och ropade och frågade hur det var och jag som var mitt i en värk kunde inte svara så då kom han uppspringande och hittade mig gråtandes i sängen.

Fasen vad ont jag hade då! Vi tog våra väskor och drog iväg i 170km/h till Sunderbyn. Jag höll hårt i handtagen för jag hade verkligen värkar hela tiden! Väl framme körde D in mig i rullstol på avdelningen och dom körde genast en kurva på mig. Jag var öppen 7cm då. Klockan var ca 11.45 när jag kopplades till apparaten och inte långt efter det så var det dags att börja krysta. Krystade några gånger och sen ploppade en söt gumma ut=)

Det kändes precis som första gången helt underbart att äntligen få henne på bröstet! Men jag vart nästan lite rädd i efterhand att allt gått så fort men bättre Mors dags present kan man inte få!

Av Malin Nilsson - 13 augusti 2009 23:14

Idag har Dawid gjort framsidan helt klar på huset förutom elskåpet som ska hängas till och det ska upp nya nummer också.

Det vart himla bra tycker jag! Nu längtar jag bara tills resten också blir klart.


Jag tog tag i köttbullarna igår kväll och dom vart supergoda!

Har ätit dom till lunch idag=) Sen fick vi upp min garderob också igår så imorgon ska jag ta och fylla upp den med kläder. Det är en hel del kläder som ska snöras eftersom jag hade dom hela graviditeten och dom har blivit ganska så mycket för stora! Det innebär alltså att jag måste inhandla massor med nya kläder *me like*. Ska åka till Luleå på lördag och handla lite till mig själv och till Elsa. Lilja har rätt så bra med kläder eftersom jag beställde i somras till henne så hon skulle ha när dagis startar igen.

På tisdag ska gumman på dagis för första gången efter sommaren.

Hon ser fram emot det väldigt mycket=)


Imorgon ska Dawid och jobba igen och jobbar då hela helgen...

Trist men det är bara att gilla läget!


Nu ska jag gå och sova!

Lilja sover hos fammo och vi saknar henne här hemma...


Natti!

Av Malin Nilsson - 13 augusti 2009 20:54

Vad tror ni om dessa tapeter i gummans rum???

Av Malin Nilsson - 12 augusti 2009 20:43

Ja idag har vi varit inne på morgonsidan och myst och monterat lite uti garderoberna. Har städat och städat och Lilja har plockat fram och plockat fram... Men till slut så såg det väl ut hyfsat i alla fall...

Sen drog vi iväg till Vallen och hälsade på ett tag och åt middag.

Efter det åkte vi och handlade och när vi kom hem har jag bakat ett annat bröd som jag fått receptet på av svärmor Karin. Det vart smarrigt!

Har precis kastat in en paj i ugnen och om jag orkar så tänkte jag rulla nå köttbullar. Jag köpte nå köttfärs igår från Coop och jag vågar inte ha det nå länge i kylen så det vore bra om man fick gjort det idag.

Lillasyster Maria är på väg hit snart för att hjälpa oss med garderoberna m.m som man måste vara 3 st för att kunna montera ihop.

 Lilja sover och Elsa ligger och suger på sina händer i soffan;-)


Imorgon ska vi och skriva på faderskapet som vi skulle ha gjort för länge sedan men dom hade skickat kallelsen till våran gamla adress *snart*

Så vi fick ringa och boka en tid och fick imorgon kl 13.

Lilja ville sova hos farmor och det ska hon väl få göra=)

Så jag och Dawid (Elsa) tänkte åka och kolla på tapeter till Elsas rum.

Känns som att jag vill få klart det rummet snart för just nu så kastar man bara in massa skrot dit.


Nåja nu ska jag gå och kolla på köttfärsen om jag orkar börja med nåt sånt idag?


Bye!

Av Malin Nilsson - 11 augusti 2009 23:34

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt.

Varit på banken och öppnat ett konto till Elsa men jag fick bli så förbannad på killen som jobbade! Det var fasen precis man fick öppna ett konto till sin egen unge! Jag var tvungen att ha personbevis med mig och när jag inte hade det så fick vi knappt öppna ett konto och stoppa in pengarna...Sen fick jag visa leg som att han inte trodde att jag var den riktiga mamman...

Jag tycker att det verkar lite konstigt? Ok hade det varit så att jag skulle ta ut pengar men är det verkligen så hårt att få öppna ett konto till sitt barn?

Nåja jag kanske inte hänger med i svängarna...Kanske har blivit nån ändring för så var det då inte när jag skulle öppna ett till Lilja.

Efter många om och men så tvingade jag honom att fixa det men vi måste in med personbeviset sen när vi får det.

Efter det var vi på Intersport och kollade in dom nya SNYGGA overallerna som har kommit in=) Jag är så i valet och kvalet vad jag ska köpa för någon åt Lilja men jag tror att det blir en brun GoreTex overall. Hon hade en röd sån i fjol och jag är jätte nöjd med den!


Dawid har fixat foder rund fönstrena på framsidan idag så nu är det bara kvar att måla dom ett varv. Han hade tänkt hinna strippa av panelen på kortsidan men det är lovat så dåligt väder så vi får väl se hur det går med det?


Ikväll har Maria varit på besök och hjälpt till med att montera ihop en av garderoberna vi handlade igår. Jag själv har bakat 2st bröd och imorgon

ska jag testa ett annat bröd me;-) Funderar på att slänga ihop en paj också. Skulle vara himla gott!


Nu ska jag gå och stoppa in bröder som har svalnat och sen gå och lägga mig! Min lilla dam var förresten så duktig igår natt så hon sov från 21.30-06.00 i sin säng och utan avbrott för mat;-) Så ska det se ut!

Min lilla duktiga tjej... Får väl se hur det gå inatt=)


/ Mallan

Av Malin Nilsson - 10 augusti 2009 22:20

I lördags hade vi Elsas dop och det gick hur bra som helst!

Hon skötte sig exemplariskt! Det gjorde storasyster också såklart=)

I fredags var jag,Dawid,Mamma,Birgitta och Maria och gjorde 3 st smörgåstårtor i Näsby kyrkan. Sen hade Maria och min farmor bakat MASSOR med GOTT fika som vi bjöd på också;-)

Det vart en hel del stress innan dopet men det hade man ju nästan räknat me! Men sen när man väl hade tagit sig dit så gick allt fint=)

Dopet började 10.30 och vi var hemma igen 13.00 så det vart inte så långdraget heller. På eftermiddagen åkte vi ut till stugan och har sovit där 2st nätter.


Igår tog vi båten och körde till Frevis. Men fy fasen vad det gick sjö!!!

Vi hade varit dyngsura när vi kommit fram om vi inte hade haft täcken att täcka över oss med. Elsa sov hela vägen=)

Sen solade vi och ungarna badade. Jag,Dawid,Elsa,Lilja,Maria,Alexander,mamma och pappa var i en båt och Tommy,Inger och Agnes i en annan. Johnny och Ida hängde också med men dom körde vättenskoter.


Idag har vi varit på Ikea och handlat garderober på Ikea. Det vart lite dyrare än vi hade tänkt men jag tror att det kommer att bli himla bra!

Ska bli så skönt att äntligen få lite ordning i sovrummet!

Nästa rum blir Elsas och sen tvättstugan.


Imorgon ska vi och öppna ett konto till Elsa så vi kan börja spara pengar till henne också och sen måste vi ju sätta in pengarna hon fick i lördags:-)

Sen ska Dawid riva paneler på kortsidan och på onsdag hade han tänkt börja lägga panelen där. Så snart kanske vi har ett fint hus från alla håll och kanter;-)


Ha det!

Av Malin Nilsson - 7 augusti 2009 23:20

Igår var vi och handlade till dopet och det vart INTE billigt kan jag säga...

Nåja vi har gjort 3 st smörgåstårtor och massor me go fika så smakar det så kostar det;-) Idag har vi alltså stått och skurit och fixat rörorna + garnerat tårtorna och dom vart så snygga så! Jag hatar att beräkna hur mycket som kommer gå åt men eftersom vi blir ca 45 st så gjorde vi 3 st tårtor.

Om jag ska vara helt ärlig så ska det bli skönt när det är över...

Det blir alltid en massa stress dagen innan och man blir helt slut!

Jag har precis plockat ihop allas kläder inför morgondagen och jag måste upp före gokko å göra mig iordning eftersom dopet är kl 10.30 och jag ska hinna göra mig och 3 andra iordning. Japp du läste rätt! 2 barn och en vuxen som jag måste stryka skjortan åt;-)

Måste komma ihåg Petras fika som är i frysen också!


Nu har jag inte tid att sitta här längre utan måste göra mig iordning så jag orkar upp imorgon. Måste förresten skryta lite på Elsa;-)

Hon somnade kl 9 igår och vaknade inte och ville ha mat förrens kl 5!

Duktig dam;-)


Ha det!


Presentation


Välkommen till Familjen Nilsson/Waara

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggsvar.se


Ovido - Quiz & Flashcards